Bbbs: Flyer
Msg: #75. 19 Apr 89, 23:41:5
From: Aimo Kehusmaa To: All

Auttakaa!Onko kellään Flyer-ohjelmaa ja tietoa/kokemusta sen käytöstä, esim. imuroinnissa. Pääsen tällä ohjelmallani tänne saakka, mutta imurointi ei ole onnistunut.Aivan äimistyneenäA. Kmaa

Msg: #76. 27 Apr 89, 21:59:5
From: Urpo HeikkilÄ To: Aimo Kehusmaa

Käsittääkseni Flyer on Trans-Sendin semmoinen muunnos, joka toimii vain Amstrad-merkkisissä koneissa. Trans-Sendia minä olen käytellyt työpaikalla aika paljon. Kerrotko pikkuisen tarkemmin imurointiongelmastasi, mitä protokollaa olet yrittänyt käyttää (Kermit, Xmodem tms.), mitä tapahtui (miltä näytti). Jos ei muuten selviä, voin käydä kokeilemassa naapurissa olevan koulun Ammun Flyerilla saanko samanmoisen tilanteen.

Msg: #77. 28 Apr 89, 21:19:4
From: Aimo Kehusmaa To: Urpo HeikkilÄ

Valittuani Bonessa FILEn, jonka olen halunnut imuroida ilmoitan Xmodem-protokollan; kun Bone kehottaa alkamaan tiedonsiirron tulen PgDn:llä Flyerin valikkoon, jossa valitsen taas Xmodemin, kysyttäessä kirjoitan taas haluamani tiedoston nimen ja kuittaan ret:illä, ja silloin kaikki pysähtyy: kursori häipyy, osa ruudulla olevista valikkolaatikoista tyhjenee valkoisiksi, eikä mitään tapahdu. Kun minuuttien odottelun jälkeen (Bone on ilmoittanut, että kysymäni tiedoston siirto kestää esim. 3 min) palaan valikkojen kautta muistin "sisällysluettelolle" näen, että antamani tiedostonimi on tallettunut, mutta sisältöä sillä on nolla bittiä. Että tällaiselta se näyttää.

Msg: #78. 4 May 89, 19:05:4
From: Urpo HeikkilÄ To: Aimo Kehusmaa

Olen tässä koulun Ammun ääressä aika äimänä. Kokeilin esittämälläsi tavalla ja kaikki sujui ihan hyvin. Joten ei toimissasi minusta mitään vikaa ole. Jatko meneekin sitten arvailuksi. Yrittäisin ehkä tarkistaa asetukset (bittiä/merkki, pariteetti, ..). Saatko imurointia pelaamaan minkään muun purkin yhteydessä? Kerrothan täälläkin, mistä oli kysymys, kun asia aikanaan selviää. Terv. UKAH

Msg: #79. 5 May 89, 22:58:1
From: Aimo Kehusmaa To: Urpo HeikkilÄ

Äimänä olen edelleen itsekin - vanha vitsaus "user error" tuntuu yhä luultavammalta vaihtoehdolta. - Flyerillä en ole kirjoittautunut muihin purkkeihin. K-maa jr. kirjoittautui tähän boxiin George-nimisellä liikenneohjelmalla ja onnistui kyllä sillä imuroimaan. Jatkamme harjoituksia.

Msg: #80. 12 May 89, 22:43:0
From: Aimo Kehusmaa To: Urpo HeikkilÄ

Siinähän se. Asetuksia tarkastaessani huomasin, etteivät ne pidä paikkaansa autom.soittopuhnrolistassani - se oli ilmeisesti ensimmäisellä kerralla Boneen soittaessani kirjannut siihen jotkut oletusarvot. Enpä osannut tuota edes epäillä kun yhteydenmuodostus joka tapauksessa toimi.Viime yrittämällä imurointi toimi. Jotakin epäselvää siinä kyllä vieläkin on, sillä se ei ilmoita, koska imurointi on valmis, vaan ruutu pysyy aiemminkin kertomiltani osilta valkoisena. Arviokaupalla olen Boneen palannut ja nähnyt siitä ( ja tietenkin myöh. myös täältä) homman hoituneen.Korjausvihjeitä tähän?Terv. AKmaa.