Tietokone ja arkeolo: KARK Nyhedsbrev


Msg: #33. 6 Aug 89, 10:05:4
From: Markus Hiekkanen To: All

Jollakin kanavalla eilen kerroin Odensessa pidetystä Overfladisk arkeologi -kurssista jne. Siellä tietysti tulivat esille myös kompuutterit ja sillain (mm. Torsten Madsen Moesgårdenista piti ihan asiallisen jutun ja näyttää kuin samaa hommaa pyörii siellä kuin täällä. Muuten Tapsa, muistatko Madsenin? Hän puhui niin itsestäänselvästi multivariate analyysista ja korrespondenseista, että rupesin miettimään.. Tromssa ... 1981 ... Multivariate metoder i arkeologi.. Norfdiska forskarkusrer...Olen melko varma, että sama jätkä, mutta mitään mielikuvaa minulla ei hänestä ole. Lienen ollut melkoisesti ammeessa ne pari viikkoa Tromsössa anno dazumal. Joo)

No, joka tapauksessa asiani oli siis se, että Madsen siellä mainosti tanskjalaisten perustamaa lehteä, joka käsittelee arkeologian probleemeja ja tietokoneita, ohjelmia, sitä sellaista piste (Näppäimistöni pistenäppäin on pottuilutuulella) Ensimmäinen numero tuli ulos viime talvena ja nyt on stensiinlimuodossa numero kaksi Selailimme molempia ja mielestäni siellä oli aivan asiajuttuja, käytännön fjongaa maanläheisistä jutuista arkeologiassa, hyödyllisen tuntuisia kokemuksia. Itse aion ainakin tilata sen ja jos joku muu on kiinnostunut, niin tässä lähtötiedot:
KARK Nyhedsbrev
Vast. toimittaja Torsten Madsen
Tilausosoiote Institutt for forhistorisk Arkaeologi, Moesgård, DK-8270 Höjbjerg, Tel. 06 27 24 33 Tilausmaksu 50 DKR/vuosi (eli n. 27 mk)
Giro 9 59 40 94
Lehti on A5-stensiili, muistaakseni sitä pitäisi tulla neljä numeroa per vuosi.
Lyhyen selailun perusteella suosittelen

Markus

Msg: #34. 6 Aug 89, 20:32:4
From: Anne Vikkula To: Markus Hiekkanen

No millä ihmeen kanavalla olet jupissut Odensen seminaarista. Bone kun jatkuvasti kiusaa olemalla ilmoittamalla viimeistä viestiä, joudun kahlailemaan suossa etsiessäni juttujasi. En siis haluaisi kertoa Tanskan reissusta samoja asioita. Mutta siirryn nyt kuitenkin jotain jaarittamaan jollekin muulle areenalle ( sorry, en nyt muista niiden määrittelyjä, kun on päässyt vettä virtaamaan Vantaanjoessa... )

av

Msg: #35. 12 Aug 89, 21:15:3
From: Markus Hiekkanen To: Anne Vikkula

Kyllä tämä on aivan punaryssäläistä touhua. Katsos kun olen aivan taatusti kirjoittanut pari ruudullista terveisiä Odensesta ja tein sen samana iltana kuin tulin sieltä eli 5.8. Mutta en sitä viestiä kyllä mistään löydä. Alue oli tuolla loppupäässä, joko Sekalaisissa tai Kesän 89' kaivaukset. Alkaako Osborneni lahota lopullisesti vai mikä perkele siinä on kun ei linjat pelaa

Kummastuu Markus

Msg: #40. 4 Sep 89, 22:15:1
From: Markus Hiekkanen To: Markus Hiekkanen

Niin, Markus, muistatko, kun kerroin sinulle KARK Nyhedsbrev -lehdestä, joka alkanut ilmestyä moesgårdenin tallilta. Tilasin sen elok. alussa ja jopahan tänään tuli postissa kaksi numeroa.
Että mikäs tässä, katsotaanpa, mitä vieraan maan EDB-sakki kirjoittelee tietokoneista ja arkeolgiasta toisilleen ja minulle.

Markus

Msg: #41. 10 Sep 89, 11:43:2
From: Anne Vikkula To: Markus

Voi voi, kun tilasin minäkin, mutta enpä ole saanut. Maksoinkin ja kaikkea.... Pitäiskö usuttaa kuluttaja-asiamies niskaan? av

Msg: #42. 15 Sep 89, 11:10:3
From: Tapio Seger To: Markus Hiekkanen

Tottahan mie Madsenin muistan. Oli se Tromssassa. Karjalan poikkii noin tanskalaiseksi. Enpä kyllä oikeastaan ihmettele, vaikket äijää muistakaan... Pitäisköhän rangaistukseksi viedä sinut kuuntelemaan esitelmä Liuhtarista?

Tuus Tapsa

Msg: #43. 17 Sep 89, 10:36:5
From: Markus Hiekkanen To: Tapio Seger

Ei, ei, hyvä veli, älähän nyt, kyllähän minä oikeastaan kun tarkemmin ajattelen ja muistelen niin kyllähän, joo, ihan varmasti muistan, sen kuka-se-nyt-olikaan, niin, siis se, joo, tuota, usko nyt, älä pakota minua siihen, rukoilen sinua, ei liuhtaria, ei eeeeeeiiiii!!!

markus

Msg: #44. 17 Sep 89, 10:40:5
From: Markus Hiekkanen To: Anne Vikkula

Joo, Konsumptionsombudsmanden/pigen kimppuun vaan sille karvanaamalle! Mur-Markus

Msg: #45. 23 Sep 89, 18:33:5
From: Anne Vikkula To: Markus Hiekkanen

Eipä hätiä, lehdykät tulivat. Nyt kun vielä ehtisi lukemaan. Ja muutettuani uuteen huoneeseen viraston 1. kerrokseen laitan huoneeseeni lehtihyllyn ja sinne myös mainitut KARKit, että tervetuloa vaan lukemaan, te joille KARKia ei (vielä) tule.

av