Tietokoneet ja ohjel: huolto-ohjelma


Msg: #52. 11 Apr 89, 12:59:4
From: Timo Jussila To: Anne Vikkula

Tarkastelin Huolto.bat:issanne käyttettävää MTCHECK-ohjelmaa. Se on varsin pelkistetty ohjelma, joka lukee oletushakemistosta MLF.SYS tiedoston ekan rivin, jossa PITÄÄ olla vain ko. tiedoston luonti- kuukauden numero. Tätä numeroa se vertaa koneen kellon antamaankuukauteen. Jos kuukausi on vaihtunut, niin ohjelma palauttaaErrorlevelin 99. Mitään tarkistuksia ei ohjelmassa ole. Jos MLF.SYS:iä ei ole tai siinä ei ole kk. numeroa paikallaan, niin mitä tahansasaattaa seurata, huonolla säkällä

Tein parannetun version, LOGCHECK.EXE nimisen ohjelman. Siinä on tarkistukset, että lokitiedosto löytyy ja että siellä on kk ja pv numerot kohdallaan.Ohjelma on 2. File-alueella LOGCHECK.ARC tiedostossa. Siinä on mukana myös esimerkki HUOLTO.BAT (kiintolevyn huolto) ja esimerkki AUTOEXEC.BATjossa ajetaan LOGCHECK (ja jos se palauttaa 99:n niin ajetaan huolto) LogCheck:ille annetaan 1. parametriksi P tai K, sen mukaan halutaankotarkistettavan onko päivä tai kuukausi muuttunut. 2. parametrina annetaanLOKITIEDOSTON NIMI. Lokitiedostossa pitää olla 1. rivillä sen luontipäivän numero ja 2. rivillä sen luontikuukauden numero.LogCheck siis lukee kaksi ekaa riviä lokitiedostosta ja vertaa päivää tai kuukautta (1.parametrin mukaan) koneen kellon ilmoittamaan. Jos se on muuttunut LogCheck muuttaa lokin .OLD nimiseksi ja luo uuden lokitiedoston ja kirjoittaa sinne Pv:n ja kk:n, sekä palauttaaerrorlevelin 99. Otappa tämä omaan koneeseesi testattavaksi, ja jos se on OK (mitä senpitäisi olla), niin vaihda se muihin koneisiin jos niissä huolto tilt- tailee. LoGCheck- ajoja voi olla Autoexecissä useita, eri tarpeisiin, erilaisin parametrein.

Msg: #53. 12 Apr 89, 20:39:4
From: Anne Vikkula To: Timo Jussila

Taas vikkula tupeksi. Huoltobatin toiminnan ongelmat johtuivat ilmeisesti siitä, että olin pannut autoexec.battiin melko loppuun ( tosin ennen huoltoa ) rivin echo VIRTA PÄÄLLE > mlf.sys

Tämä pikku nerokkuus aiheutti sen, että uuden kuukauden mlf.sysiin ei tullutkaan ekaksi riviksi sitä kuukauden numeroa vaan tuo pirun teksti VIRTA PÄÄLLE. Tosin en ymmärrä, miksi näin käy, koska tekstin pitäisi mennä viimeiseksi vanhan kuukauden mlf.syssiin, ja vasta sen jälkeen alkaa koko huolto-operaatio. Kokeilin nyt muuttelemalla kuukausia, ja nyt se huolto näytti toimivan ihan okei. Eli en nyt vielä ryhtynyt sähläilemään sen logcheckin kanssa. Kiitokset kuitenkin vaivannäöstäsi, vaihtelen sen sitten ajan kanssa.

vikkula

Msg: #54. 12 Apr 89, 22:16:3
From: Timo Jussila To: Anne Vikkula

Niinpä, huonno-ohjelma tuo mtcheck, kun se ei ilmoittele mitään ongelmistaan, vaan tekee vaan ja väärin... LogCheck on tismalleen sama ohjelma, mutta se ilmoittelee heti, jos jotain on sen kannnalta vinossa. Lisäksi sille pitää antaa parametrit..kuten ed. viestissä kerroin, mikä lisää sen käytettävyyttä.