Tietokoneet ja ohjel: kannettavat


Msg: #99. 24 Oct 89, 15:35:4
From: Jukka Moisanen To: Timo Jussila

Onko muuten niin, että kannettavien markkinat ovat keskittyneet pelkästään AT-tason ja sitä vauhdikkaampien koneiden piiriin. Tähän mennessä on vastaan tullut liikkeitä kierrellessä vain Toshiban XT-tason laite, joka se kyllä hinnaltaan kipuaa turhan lähelle useitakin AT-tason kannettavia (ts, tuhatlappunen tai pari lisää, niin sillä hinnalla saa jo paljon muutakin)? Pärssinen & co hankkivat tässä jokin aika sitten levykekoneen kakkosmasiinaksi. Olisikohan ao henkilöllä jotain kerrottavaa näin yleiseen jakoon kannettavien koneiden tiimoilta? JM

Msg: #100. 25 Oct 89, 16:55:4
From: Timo Jussila To: Jukka Moisanen


> Onko muuten niin, että kannettavien markkinat ovat keskittyneet
> pelkästään AT-tason ja sitä vauhdikkaampien koneiden piiriin.

Taitaa olla yleinen suuntaus koko alalla. Onhan Toshiban lisäksi ainakin Zenittejä kaupan. Molemmat laatulaitteita ja ovelasti hinnoiteltuja. G-DATASSA Tosipa 1200 2FDD maksaa 9000:-, jolla saisi jo AT:n pöydälle HD:llä. Ja kiintolevyttömällä koneella ei nykyään juuri mitään tee.... Paitti skrivaa vanhalla teksturilla........ ja hitaasti. Kannattaako panna kymppitonni hitaaseen salkkurohjoon, jonka käyttöarvo on kohta 0. Kandeis hankkia säpäkkä salkku AT, jolloin pöytäkoneen voi lanata jordaniin, tai myödä pois. Ja jos haluaa kakkoskoneen, niin ostaa semmoiseksi sitten kolmen tonnin PC:n. Eli panostaa salkkuun pääkoneeksi ja kaatikselta vanhoja PCeitä kakkoskoneiksi....Onhan noita salkku Sharppeja. Sitten on näitä raahattavia malleja, joita käytettynä saa tosi halvalla: (Walkom, Sharp etc...).

Msg: #101. 26 Oct 89, 09:29:0
From: Jukka Moisanen To: Timo Jussila

Salkkujen kannettavuus on todella houkutteleva etu kesän kokemusten perusteella. Niiden hinta vain hirvittää, koskapa samalla rahalla voi saada paljon mukavaa ja hyödyllistä jämerään pöydälle seisovaan vehkeeseen. Ajatuksesi pöytäkoneesta kakkosena on kieltämättä sen verran innovatiivinen, ettei moista ole vielä pälkähtänyt päähäni. Olenpa ollut niin kovasti kiinni vanhoissa kaavoissa tässä asiassa. Kieltämättä ajatuksessa on ainesta pohdittavaksi. XT-kannettavat ovat todellakin "ovelasti" hinnoiteltuja. AT-tason koneeseen ei niistä summista ole pitkä matka. Toshiban edustajat muuten kehuvat omaa konettaan pelottelemalla muiden lastentaudeista. Toshibassa niistä on kuulemma päästy eroon siksi, että se on markkinoiden eniten myyty laite ja pahimmat (+suuri määrä piennimmistäkin) on saatu karsittua. Muissa merkeissä niitä kuulemma tekniikan uutukaisuudesta johtuen esiintyy vielä "runsaasti". Oletko sinä tai onko joku toinen kuullut huhuttavan sellaisista joidenkin merkkien yhteydessä?
JM