Tietokoneet ja ohjel: riddiksen modeemi


Msg: #11. 29 Mar 89, 11:34:5
From: Anne Vikkula To: Timo Jussila

Apua, nyt ei vikkula enää tajua mitään. Kokeilin riddiksellä Zenithiä ja soitin sillä boneen, hyvin skulas. Kopioin omalta PS/2 80-koneelta ( siis viraston koneelta ) procommin sellaisenaan kaikkine oikeine tietoineen ja siirsin sen riddiksen samanlaiseen koneeseen, samoin modeemin. Ei toimi, ei vaikka mitä tekis. Autoexec.battiinhan se ei vaadi mitään, ja config.sys on samalla tavalla. Epäilin tietysti modeemin simahtaneen välillä, siirrettäessä, mutta sekin osoittautui vääräksi arvioksi. Siirsin nyt nimittäin motikan takaisin omaan toosaan. Toimii. Eli onko nyt otaksuttava, että riddiksen koneen jokin linjaliikenneosa olisi pimahtanut. Vai voiko siellä olla jotain muuta häikkää? Toinen juttu. Sain juuri pcAnywayn. Se on nyt kokeiltavissa. vikkula P.S. Näitä tämänhetkisiä ajatuksia ei sovi kirjoittaa edes NAVETAN TAUSTALLE.

Msg: #12. 29 Mar 89, 14:16:5
From: Timo Jussila To: Anne Vikkula

Hohhoo, mitähän tuohonkin sanois.
> Eli onko nyt otaksuttava, että riddiksen koneen jokin linjaliikenneosa
> olisi pimahtanut. Vai voiko siellä olla jotain muuta häikkää?

Ajappa vianmäärityslevy riddiksen koneessa, ja katso onko siellää määritetty COM1-portti oikke. Jaa. Muistanpa käyttäneeni Lap-Linkkiä tammikuussa RHO:n PS/2-80:ssä, ja silloin ainakin com1:n toimi hyvin.Ei kai sinne ole jäänyt config.syssiin mitään Lap-Linkin asetuksia, ei pitäs, koska en muistaakseni sinne mitään laittanut??
Mutta jos Configissä on esim: DEVICE=....DD.BIN...., niin poista se. Ja jatkoa varten pitäis katsoa, mitä modeemi tekee, ja mitä ei YKSITYIS KOHTAISESTI.
Eli: VIRTA PÄÄLLE: mitkä valot palaa?
aja PROCOMM: mitkä valot nyt palaa?
SOITA: mitkä valot palaa ja miten
KATKAISE: mitkä valot palaa. Mitä modeemi tekee, soitettaessa?
Tee sama jutta, mutta laita Procomm Host:iin ja soita sinne ja katso taas valot ja toiminta!
Kunn nämä tiedetään, tiedetään missä vika ja miten se ehkä voidaan korjata.

PCAywherestä kuulin juuri käyttökokemuksia (versiosta 2.14). Ei toimi kaikilla modeemeilla! Pitää olla HAYES. Mutta katsotaan. Ohjelman nyk. versio pitää testata HETI. jotta sen voi palauttaa 2 vko:n sisällä!! Siis se ei toimi HAYES yhteensopivilla, vaan HAYESILLA vain. Jos saisin testattavaksi? Hakisin tällä viikolla. Olisko muuta tuotavaa / vietävää. Saisko kopion Muinaistutkijasta? Missäs Tapsa luuraa?