Arkeologia: koortinaatit


Msg: #143. 7 Jul 89, 23:25:1
From: Timo Jussila To: All

Tämä juttu kuuluis kyllä alueelle 6, mutta kun nykyäään ko. lokero ei ole muodissa...... Siis kun inventoin, niin mitä koordinaattia käytän eli mistä mittaan??Mikä on museoviraston mj.rek:n käytäntö, Anne hoi. Kun uusissa pieruskartoissa on ne "vinot" punaset koordinaatit kohdallaan eli painettuna viivoina kartalla, josta on helppo mitata, ja sitten nämä "vanhat" mustat koordinaatit on vaan kartan reunoilla. Onko muunnosohjelmaa tiedossa näiden kahden koordinaattisysteemien välillä! Sanokaapa.

Msg: #144. 8 Jul 89, 12:24:4
From: Anne Vikkula To: Timo Jussila

Käytä mustia koordinaatteja. Muunnosohjelma on huhun mukaan olemassa, en vaan tiedä mistä sen saisi. Ehkä kandeis kysyä maantieteen laitokselta. Maanmittaushallitus saattaisi myös tietää. Yritän muistaa selvittää asian syksymmällä.

Heippa av

Msg: #145. 17 Jul 89, 11:00:4
From: Tapio Seger To: Timo Jussila

Joo, käytä ehdottomasti mustia. Muunnosohjelma pitäisi löytyä ainakin Turun yliopiston arkeologian osastolta, tosin käsittääkseni VAX-ympäristöstä.
TA

Msg: #146. 19 Jul 89, 19:58:0
From: Markus Hiekkanen To: Timo Jussila


Ilo levittää tietämättömyytensä teille kaikille, kysymällä tyhmänä Timolta, että ovatko ne MMH:ssa todella siis todella faktisesti siis jättäneet mustat koordinaatit kartoista pois lukuunottamatta reunoja? Eli etteivät edes käytä niitä rasteja, tiedättehän, jotka karttoihin ilmestyivät joskus 70-luvulla? Siis niitä mustia rasteja, jotka markkeerasivat täysiä lukuja ja joita koordinaatteja kertomukseen tuhnustellessa hullun lailla yritti etsiä muitten karttamerkkien seasta?
Jos noin on niin kyllä on sosialistista meininkiä! Tehdä tuollainen samaan aikaan kun kehuskellaan Land Information Systemseillä ja yhteiskäytöllä ja muilla kermakakuilla.

Mitä siinä KISKO-rojuktin yhteydessä asiasta setvittiin? Anne ja Tapsa?

Markus

Msg: #147. 20 Jul 89, 10:06:1
From: Tapio Seger To: Markus Hiekkanen

Eikä hemmetissä ne mustat ristit kartoista ole mihinkään hävinneet. Vastauksena kysymykseesi: muinaisjäännösrekisterissä kuten muutenkin toimistossa käytetään mahottoman ehottomasti mustia koortinaatteja. Otahan sie Timo silmälasit päähän kun seuraavan kerran tartut peruskarttaan.

TS