Arkeologian tila: lopulla matkan


Msg: #133. 7 Oct 89, 10:21:39
From: Markus Hiekkanen To: all

Kelasin sekuntti sitten läpi kaikki ksekustelualueet - pitkästä aikaa, eli pariin viikkoon en boksissa ole käynnyt

Hiljaista oli, aika apeaa. Jukka M. kertoo lyhyesti Umajasta,
Anne käy 300. kerran boksissa ja katselee k-pullon yli maisemaa. Mitä muuta? Mitä muuta?

Kuten sanoin, en täällä itsekään juuri ole risastellut ja sen takia ja katsoen pitkää boksin jäsenten listaa ja katsellen tyhjää boksia ja luettuani synopin alkuvviestin, että boksi lopettaa toistaiseksi silloin ja silloin, alkaa tuntua siltä, että armonlaakaus korvan taakse saattaisi olla parasta koko boksiparalle ja Timon aktiivisuutta ja viitsimishalua ja kärsivällisyyttä kiittäen.

Me suomalaiset arkeologit olemme mitä olemme eikä tämä paskasakki tästä parane: voihan sitten boksin loputtua hyvällä omalla tunnolla kitistä kaljakuppiin bottalla, kuinka kamalaa on kun boksti lopetettiin ja nerikselle tulee kulunvalvontajärjestelmä ja voiko ens kesänä viedä tietokonetta maastoon.

Vittuaks täsä. Hyvää syksyä ja hyvää yötä
M

Msg: #134. 20 Oct 89, 15:17:1
From: Jukka Moisanen To: markus

Olipahan synkeätä luettavaa. Boxin loppuminen on kuitenkin valitettavaa olivatpa suomalaiset arkeologit sitten millaista paskasakkia tahansa tai minkälaisia itsesäälijöitä tahansa. Onhan sitä taas hauska mureksia bottan pullon ääressä, mutta jotain voisi kuitenkin ehkä tehdä. Boxin ylläpitäminen saattaapi olla vaikeaa. Pitäisi löytää toinen Timo uhraamaan aikaansa ja vaivaansa. Jos se onnistuisikin, saattaa kuitenkin lopullisen iskun antaa se, että pelkkä boxinpitäjä ei riitä kun kerran tarvitaan itse boxikin. Kuvettaan ei meistä kukaan taida hevin ruveta kaivamaan.

Haluaisin kuitenkin kuulla edes periaatteellista kantaa boxin kustannusten jakamiseen ja ylläpidon turvaamiseen (ilman sponsorin myötävaikutusta). Itsestäni sanon suoraan sen, että mahd. positiivinen suhtautumiseni on kääntäen verrannollinen hankkeen kokonaishintaan, minkä luulen kyllä pätevän monen muunkin kohdalla. Lienee näet toivotonta uskoa jonkun jo olemassa olevan instanssin luovuttavan tietotekniikkaa edes osapäiväisesti tällaisen harrastuksen käyttöön. Museovirastolta tuskin löytyy konetta eikä laitostakaan ehkä osaa pyytää. Toisen ongelmavyyhdin muodostaa sitten tuo puhelinlinja. Yksi mahdollisuus tämän sähköisen viestinnän jatkamiseen olisi kenties käyttää jonkun jo olemassaolevan boxin palveluita. Jospa täällä suostuttaisiin peräti perustamaan meille omia alueita. Ja sähköisiä viestejähän voisi aina jättää johonkin yhteisesti sovittuun laatikkoon.

Kun nyt näet tuli tämän boxin höykällä tämä modeemikin hankittua, niin olisihan se sääli, jos se jäisi pelkästään pölyttymään koneen uumeniin...

JM

P.S. Yksin on paha keskustella. Toivutaanpa kaikki vähitellen kenttäkauden päättymisen aiheuttamasta traumasta ja katsellaan valoisin mielin synkeää syksyä.

Msg: #135. 20 Oct 89, 16:35:0
From: Timo Jussila To: Jukka Moisanen

Boxista ei välttämättä ole syysopille kovin paljoa vaivaa, koska koko homma voidaan lähe täysin automatisoida. Suurin vaiva on "asiakkaiden" viihdyttäminen, eli logojen ja tekstien uusiminen etc... Pieni vaiva saattaa olla myös vikojen korjaamisessa, jos sellaisia tulee. Oma hankaluutensa on asuinhuoneistossa boxikoneen meteli, joka varsinkin illalla talon hiljennyttyä saattaa olla kiusaava.
Kustannuksia tulee puhelinlinjan hankkimisesta n. 1000:- + kuukausivuokra. Boxikone on toinen kustannus, mutta 386:lla voidaan boxia ajaa omassa virtuaalikoneessaan, jolloin muita ohjelmia voidaan ajaa normaalisti. At:ssakin voidaan boxin päällä ajaa useita ohjelmia, joille riittää muistiksi 400 Kb.

Em. luvut riippuvat keskusmuistin määrästä....

Msg: #136. 25 Oct 89, 15:41:1
From: Tryggve Gestrin To: Timo Jussila

Minusta olisi todella ikävää, jos boxia täytyisi lopettaa, ennen kuin on kunnolla edes opittu sen käyttöä. Itselläni olevat koneet eivät taida riittää, ja puhelimen tarvitsee myös normaaliin soittamiseen. Olisi kuitenkin mielenkiintoista kuulla lisää tästä boxin yhteisestä pidosta ("BBBBS-yhtiö"), mitä se käytännössä merkitsisi, miten toimii, mitä maksaa, j.n.e. Jokin keino pitäisi löytyä boxin pelastamiseen.

TG

Msg: #137. 25 Oct 89, 16:44:4
From: Timo Jussila To: Tryggve Gestrin

Ainoa keino poksin pelastamiseksi: - PC-tietokone + modeemi - puhelinlinja - tilaa ko. laitteille + niiden äänelle. - sysop tai monta sysoppia.... rahalla saa ja hevosella pääsee....jos haluaa jotain, niin siihen pitää sijoittaa rahaa, muuten ei saa koskaan mitään. Asia joka on arkeologeille aina yhtä hämmästyttävä ja outo, vaikka kapitalismissa eletään. Eli jos katsoo jostain hyötyvänsä, niin sijoittakoon siihen kapitaalia ja korjatkoon hyödyn. Riskit on aina olemassa punkan pohjallakin.... Asiat voi hoitaa myös peri arkeologisesti , eli pitää ANOA tsaarilta rahaaaaa . No, kun nousukausi taas koittaa, eli kapitaali kasvaa, niin BBBBS II nähnee päivänvalon....

TJ

Msg: #138. 30 Oct 89, 17:04:4
From: Tryggve Gestrin To: Timo Jussila

Toivotaan näin.TG

Msg: #139. 1 Nov 89, 20:26:3
From: Markus Hiekkanen To: Tryggve Gestrin

Niin kai se on, että täytyy toivoa. Itsellä kävi syksyn aikana parikin innostuksen hetkeä tuulena läpi pään: alanpas minä sysopiksi ja sellaista. Mutta sen verran itseäni olen oppinut tuntemaan, etten enää heti säntää intopuuhiin - niillä on taipumus mennä perseelleen. Pääasiallinen realismiin palauttaja on väittärin väsäämisen alkamisen harjoittelun esityö ja siihen liittyen päätös, etten mitään sivvupisniksiä ota, en. Noniin selitykseltä tuntuu, seli seli, muttei oi mitään. Phoenikselle toivotan tervetuloa ja Timo: kiitos vähän helvetisti boksista, tänne on ollut helppo tulla on sitten ollut pohjaton potutus tai hilpeä himellys päällä.

Markus