Uutiset: Tiedotustilaisuus ti


Msg: #13. 24 Jan 89, 22:16:1
From: Tuija Kirkinen To: All

Yliopiston henkilöstökoulutus ja laskentakeskus järjestävät maa-nantaina 13.2. klo 9-12 Porthania I:ssä tilaisuuden, jossa kerrotaan yliopiston keskustietokoneessa käytettävistä kokousjärjestelmistä, tietokonepostista ja kansainvälisistä verkkoyhteyksistä. Tilaisuus on suunnattu pääasiassa laitoksille, jotka eivät vielä tunne näitä mahdollisuuksia, mutta sinne on kaikilla vapaa pääsy. Monissa ulkomaisissakin yliopistoissa on arkeologeilla postituslistoja ja bokseja, joiden välisestä viestinnästä voisi olla huvia kaikille.

Msg: #14. 25 Jan 89, 12:48:4
From: Anne Vikkula To: Tuija Kirkinen

Kyllähän sitä on arvailtu, että vastaavia bokseja on muuallakin maailmassa. Satutko tietämään näiden numeroita. Se ei tietenkään ole aivan halpaa hupia, mutta silloin tällöin olisi ihan mukavaa osallistua muidenkin arkeologiseen vietintään. Puhutaanko laskentakeskuksen tilaisuudessa näistä? a.v.

Msg: #15. 25 Jan 89, 23:18:1
From: Tuija Kirkinen To: Anne Vikkula

Ne arkeologit, joiden atk-harrastuksesta on havaintoja, pyrkivätesille juuri yliopistojen verkkojen kautta. Sain juuri listanarkeologeista, jotka ovat ASTA:n (Assoc. for Studies on Transitions to Agriculture) jäseniä. Listassa on n. 80 henkilön erikoisalat ja yhteystiedot. Suurimmalla osalla on postilaatikkojonkin yliopiston tietokoneessa. Suurin piirtein kaikki yliopistojen tarjoamat viestintäpalvelutovat ilmaisia (kunhan on mikro tai pääte ja modeemi). Yliopistontietokoneen käyttöä varten tarvitaan käyttäjätunnus, jonka arkeologit saavat C. Carpelanin välityksellä. Laskentakeskuksen ja henkilöstökoulutuksen tilaisuudessa puhutaanjuuri tämän tapaisista asioista.

Msg: #16. 26 Jan 89, 15:36:2
From: Anne Vikkula To: Tuija Kirkinen

Kiitos infosta. Lienee siis paikallaan osallistua ko. tilaisuuteen. vikkula